Efort fizic 30 minute pe zi

Campaniile de marketing social care recomanda efortul fizic de 30 de minute pe zi ca benefic sanatatii trec practic neobservate. De ce? Cel mai greu de schimbat este stilul de viata.

 
Orice intreprindere a omului trebuie sa aiba un obiectiv realizabil, o satisfactie, un castig. Din pacate pentru unii, un stil de viata sanatos nu aduce beneficii imediate, un confort, un castig vizibil pe termen scurt si de aceea nu sunt dispusi sa faca o schimbare.

 
Un stil de viata sanatos presupune o atitudine proactiva, un efort sustinut permanent si bineinteles costuri materiale si de timp mai mari. In schimb, beneficiul unui stil de viata sanatos este unul pe termen lung.

 
Centrul Medical Recumed sustine demersul pentru un stil de viata sanatos prin programe de intretinere corporala si in egala masura programe de recuperare pentru genul de afectiuni dobandite in urma activitatilor profesionale.

 
De ce preocuparea pentru afectiuni dobandite in urma activitatilor profesionale?

 
Pentru ca la locul de munca ne petrecem cea mai mare parte din zi.

 
Fiecare loc de munca are particularitatile sale in ceea ce priveste activitatea fizica. Este vorba fie de un anume tip de activite fizica care consta in miscari repetitive, manipularea de obiecte usoare sau grele, fie lipsa activitatii fizice prin statul in picioare perioade lungi, ore in sir la volan sau la birou in fata calculatorului, sau, o combinatie intre cele doua variante.

 
Un stomatolog, spre exemplu, isi solicita inegal musculatura bratelor si a umerilor, de asemenea musculatura care sustine coloana vertebrala datorita pozitiei laterale vis a vis de pacient in timpul activitatii.

 
Avem de a face cu musculatura slabita sau cu musculatura suprasolicitata care actioneaza anormal asupra articulatiilor. Actiunea anormala a muschilor asupra articulatiilor determina pozitii si posturi vicioase care la randul lor pot antrena si structuri nervoase. Asa apare disconfortul intr-o prima faza, apoi durerea care determina scaderea miscarii in articulatii antrenand inflamatia si edemele.

 
Stabilizarea coloanei sau antrenarea musculaturii centrale cu rol in echilibru, in ortostatism, si cu rol in miscari primare (mers, aplecare, rasucire) si exercitiile aerobice pentru imbunatatirea functiei respiratorii si cardiace sunt genul de exercitii de baza in intretinerea corporala.

 
Beneficiile urmarii unui program de recuperare si intretinere corporala sunt multiple de la o mobilitate si flexibilitate crescuta, cresterea rezistentei la efort, scaderea in geutate pana la scaderea riscului de afectiuni cardiovasculare, intarirea structurii osoase si chiar o reactie scazuta la stres.

 
In Centrul Medical Recumed, antrenamentul fizic cu instructor personal (kinetoterapeut) nu este o optiune, este o regula!

Spune-ti parerea