Programele de recuperare medicala pot fi aplicate pentru o gama larga de afectiuni precum:

•    afectiuni ale aparatului locomotor
•    afectiuni neurologice
•    afectiuni cardiovasculare
•    afectiuni reumatismale
•    afectiuni oncologice
•    Pentru copii si adolescenti
•    Pentru sportivi
•    Osteoporoza

Pentru afectiuni ortopedice
De la o scolioza sau luxatie pana la status post fracturi sau status post plastie de ligamente, programele clinicii sunt adaptate pentru fiecare situatie, pe etape, pentru o recuperare medicala cat mai rapida si mai eficienta.
Kinetoterapia reprezinta cea mai importanta componenta in tratamentul de recuperare medicala pentru acest tip de afectiuni. De asemeni fizioterapia si hidroterapia  ajuta recuperarea medicala.
Experienta si rezultatele in recuperarea medicala ortopedica ne situeaza pe primul loc intre clinicile private din Bucuresti.

Pentru afectiuni neurologice/ neurochirurgicale
Programele de recuperare neurologica ajuta pacientii cu deficiente generate de un accident vascular cerebral recent, diverse boli neuromusculare, dupa interventii chirurgicale de hernie de disc, poliradiculonevrite, discopatie lombara sau discopatie cervicala.
Tratamentele de fizioterapie precum electrostimularea musculara, biostimulare laser, alaturi de kinetoterapie prin tehnici pentru refacere a cooordonarii a controlului si  a echilibrului si reeducarea sensibilitatii sunt foarte eficiente in recuperarea acestor afectiuni.

Pentru afectiuni cardiologice
Programul de reabilitarea cardiaca este un tratament complex, adresat  persoanelor care fac recuperare dupa interventii chirurgicale pe cord, infarct miocardic, angioplastii/stent sau angina. In acest gen de afectiuni recuperarea medicala se face treptat cu o continua monitorizare a parametrilor cardiaci si consta in kinetoterapie specifica, gimnastica medicala si antrenare la efort (bicicleta ergonomica, covor rulant).

Pentru copii si adolescenti
Recuperarea medicala pediatrica consta in programe de gimnastica medicala, hidroterapie si masaj terapeutic pentru cele mai frecvente malformatii ale aparatului locomotor (scolioza, cifoza, picior varus equin, luxatii congenitale).
Tratamentele de kinetoterapie se bazeaza pe corectarea posturii si a aliniamentului corpului, reeducare respiratorie, cresterea mobilitatii articulare si a fortei musculare.

Pentru afectiuni reumatismale
Programele de recuperare medicala pentru persoanele in varsta constau in tratamentul simptomatic al afectiunilor cronice reumatismale (gonartroza, coxartroza, spondiloza). Acestea se instaleaza odata cu inaintarea in varsta la nivelul articulatiior cel mai des folosite.
Tratamentele constau in proceduri de fizioterapie ( laser, ultrasunet, unde scurte, curenti terapeutici), dar si kinetoterapie simasaj.

Pentru afectiuni oncologice
Miscarea are un rol benefic deoarece ajuta pacientii supraponderali sa piarda in greutate, reducand astfel cantitatea de hormoni cancerigeni produsi de grasimea corporala (estrogen, insulina), previne cancerul, mai ales cel de san, endometrial, de colon, de prostata si reduce rata mortalitatii la pacientii cu cancer. Pacientii diagnosticati cu o forma de cancer se confrunta cu un declin al functiilor fizice care se instaleaza odata cu inceperea tratamentului specific. Tratamentul cu citostatice determina de obicei oboseala la efort. In cadrul recuperarii pacientilor oncologici se abordeaza readaptarea la efort si reabilitarea cardio- pulmonara. Declinul fizic, asociat frecvent cu cel psihic, poate fi incetinit de exercitii fizice specifice – in cadrul unor programe specifice de kinetoterapie (care ajuta la reeducarea posturii, cresterea tonusului muscular, a mobilitatii umarului – la pacientele care au suferit mastectomie, tehnici de relaxare care imbunatatesc calitatea vietii), masaj (drenaj limfatic la pacientele care au fost operate – cancer de san), fizioterapie antialgica (TENS este singura procedura de elctroterapie acceptata in tratamentul durerilor osteoarticulare la pacientii cu neoplasm, restul procedurilor de elctroterapie fiind contraindicate), psihoterapie. O buna recuperare fizica atrage dupa sine echilibru psihic, cresterea calitatii vietii, cresterea increderii in sine.

Pentru sportivi
Fie ca este vorba de sport de performanta sau de o partida de tenis sau fotbal cu prietenii, gimnastica aerobica, mersul la “sala”, chiar si simpla alergare acestea pot duce la accidentari.
Aparitia de dureri articulare, inflamatie sau disconfort in timpul sau dupa activitatea sportiva pot fi cauze ale unor entorse, luxatii, tendinite, intinderi sau rupturi musculare. O evaluare si un tratament de fizioterapie, kinetoterapie si masaj pot preveni o eventuala agravare a afectiunii.

Osteoporoza
Persoanele diagnosticate cu osteoporoza pe langa medicatia recomandata de medical specialist, pot sa-si asigure un aport adecvat de calciu si vitamina D, pot sa-si creasca nivelul de activitate fizica pentru a opri evolutia bolii si a evita fracturile.Activitatile fizice care pot preveni osteoporoza trebuie adaptate posibilitatilor fiecarui individ in parte si efectuate sistematic.Activitatea fizica, efectuata in mod adecvat, este benefica atat pentru persoanele tinere cat si pentru varstnici, mentinerea tonusului muscular reduce riscul de cadere.

no images were found