1. Pot sa merg la serviciu in timp ce fac tratament de recuperare medicala?
Da, daca medicul nu specifica in mod expres, activitatea curenta poate fi continuata.

2. Pot sa fac doar cateva zile de tratament?
Puteti face doar cateva zile din tratamentul recomandat, dar efectele benefice pot fi de scurta durata sau chiar sa nu apara.

3. Pot sa ies in frig dupa tratament?
Da, tratamentul poate fi efectuat indiferent de conditiile meteorologice. Bineinteles ca imbracamintea trebuie adecvata sezonului!

4. Sunt suficiente 10 zile de tratament de fizioterapie?
In functie de afectiunile fiecarui pacient, numarul de sedinte (zile de tratament) poate fi de 10 pana la 18. Medicul este cel care stabileste eventual prelungirea tratamentului.

5. Cate zile de tratament trebuie sa fac?
Numarul de zile de tratament este stabilit de catre medicul de recuperare, dupa consultatia initiala. De obicei se fac 10 zile de fizioterapie (sedinte consecutive) si apoi, dupa caz, se continua cu sedinte de kinetoterapie si/sau masaj.
Sunt cazuri in care sedintele de kinetoterapie se efectueaza zilnic sau la doua zile, inainte sau dupa sedintele de fizioterapie.

6. De ce m-a durut mana/ piciorul/ mijlocul dupa prima saptamana de fizioterapie?
Sunt pacienti care resimt mai puternic furtuna fiziologica care se produce in organism dupa primele sedinte de fizioterapie. Disconfortul creat este de scurta durata si dispare pana la finalul sedintelor de fizioterapie.

7. Am simtit ameteli ieri, dupa fizioterapie. Oare tratamentul e cauza?
Va rugam sa anuntati terapeutul despre orice senzatie noua si neobisnuita, aparuta pe parcursul tratamentului, pentru a putea informa medicul si, eventual, sa va fie ajustat tratamentul.
Asigurati-va ca v-ati alimentat si hidratat corespunzator in ziua respectiva. De asemenea, asigurati-va ca ati luat tratamentul medicamentos recomandat de medicul dvs curant.