In masajul decontracturant (Deep Tissue), manevrele se executa de-a lungul, dar si contra fibrelor musculare si a tendoanelor.
Terapeutul aplica o presiunea intensa pe zonele cu tensiuni musculare cronice. Astfel, muschii vor scapa de tensiune si de disconfort.
Masajul ajuta si la eliminarea toxinelor din organism.
Este recomandat persoanelor care au deja contracturi cronice ale musculaturii determinate de stres, pozitie necorespunzatoare, ori diverse activitati solicitante.
Contracturile musculare sunt determinate atat de lipsa sportului, cat si de efortul fizic intens.

Manevrele au rolul atat de a relaxa in profunzime musculatura, cat si de a restabili circulatia sanguina deficitara, de a asigura un flux sangvin si limfatic bun.
Acest tip de masaj ajuta persoanele care se confrunta cu tensiuni musculare persistente, celor care se implica in activitati fizice solicitante, sportivilor, dar si oamenilor cu o viata sedentara, care stau mult timp nemiscati, intr-o anumita pozitie.
Masajul decontracturant al spatelui va inlatura starile de amorteala sau oboseala acuta, resimtite la nivelul musculaturii spatelui, gatului, umerilor si al bazinului.

Terapeutul poate executa manevre cu degetele, pumnii, dar si cu antebratele si coatele. Este foarte important ca in timpul masajului sa existe o comunicare intre terapeut si pacient, pentru ca beneficiarul sa inteleaga ce rol are fiecare tehnica din masaj.

Chiar si dupa o singura sedinta de deep tissue, pacientul se va simti energizat si va avea mai multa mobilitate.
Dar pentru ameliorarea contracturilor musculare acute, este recomandat ca acest tip de masaj sa fie efectuat saptamanal.