Osteopatia – manipulari miofasciale, manipulari osteoarticulare

Ce este osteopatia?

Osteopatia este un sistem de medicină manuală ce implică mișcările corpului pentru a ameliora sau menține funcționalitatea sistemelor miofascial, osteoarticular și visceral. Abordarea osteopatiei tratează patologiile coloanei vertebrale, durerile de orice fel, disfuncționalitățile la orice nivel, iar ca tehnici specifice sunt manipulările.

Ce sunt manipulările miofasciale?

Termenul miofascial reprezintă complexul țesuturilor musculare și fasciale care au rolul de protecție,

Menopauza: importanța exercițiilor fizice în această perioadă

Menopauza este o tranziție importantă în viața femeilor. De asemenea, este un moment excelent pentru a avea grijă de corp și minte. Este foarte important să folosiți această perioadă din viață pentru a vă răsfăța, îngriji și a menține sănătatea generală.

De ce sunt importante exercițiile fizice în timpul menopauzei?

Exercițiile fizice în timpul și după menopauză oferă multe beneficii,

Programe pentru supraponderali

Exista programe specifice pentru copiii si adulti supraponderali, concepute in functie de varsta, afectiuni conexe si starea de sanatate.

Se imbina elemente de gimnastica si kinetoterapie, obiectivele fiind: Scaderea greutatii corporale; Tonifierea organismului, in special a musculaturii abdominale; Cresterea capacitatii la  efort a organismului; Imbunatatirea respiratiei si marirea ventilatiei pulmonare; Imbunatatirea starii fizice si psihice; Prevenirea instalarii altor afectiuni generate de obezitate;